یک شاعر و منتقد ادبی با بیان اینکه شعر به نوعی هنر مادر است گفت: امروزه با توجه به گسست نسلها به دلیل تغییرات سریع اجتماعی، فرهنگی و همچنین نفوذ رسانهها نیازمند آگاهیبخشی و احیای جایگاه و اهمیت آن از لحاظ تاریخی، هویتی و به ویژه کارکردهای اجتماعی آن هستیم.
احمد امیری با تاکید بر اینکه هماکنون آنچه که مهم است ارتباط نسلهای جدید و قدیم و توجه به ذایقههای مختلف در شعرسرایی است افزود: باید تلاش کنیم که جوهره شعر حفظ شده و در عین حال نیز در دسترس همه قرار گیرد.
او با اشاره به اینکه در همه جای کشور جلسهها و جشنوارههای شعر مختلفی برگزار میشود تصریح کرد: خطر اصلی در این است که کیفیت فدای کمیتها شده و این محافل گاه برای برگزاری دست به سفارشدهی میزنند و دیگر هیچ کدام از آنها بستری برای معرفی شعر و شاعر اصیل و مستعد نیستند.
وی ادامه داد: نگرانی اصلی نتیجه این جشنوارهها است که در بهترین حالت در حال دامن زدن به خروارخروار کتاب متوسط رو به پایین شعر است که هیچ اتفاق تازه و خلاقانهای را برای شعر و شاعر و جامعه امروزی به همراه ندارد و این امر است که رفتهرفته شعر را دچار نوعی انزوا کرده است.
این شاعر خاطرنشان کرد: ما ایرانیان ملت شعر هستیم و شعر در روح و جان ما جای گرفته است. بنابراین با توجه به اهمیت و قدمتی که برنامههای شعری در این کشور دارد امروزه فقط نیازمند فرمها و قالبهای جدیدی برای شعر هستیم تا نسل جوانتر را بیشتر به این حوزه علاقهمند کنیم.
امیری با تاکید بر اینکه باید ذات هنر را شاعرانگی بدانیم افزود: باید گفت که تبلور اصلی شاعرانگی در شعر است و توجه به هنر شعر خدمت به اصل و اساس هنر محسوب میشود.
او ادامه داد: در شعر ایرانی هنرهای متعددی همچون نقاشی، طراحی، موسیقی، مجسمهسازی و… متجلی است و به همین منظور شاعران باید تمام توان خود را در ساخت شعر متجلی سازند.
احمدامیری، احمد امیری روزنامه نگار، شاعر، نویسنده