احمدامیری :«شلمچه» جای کمی نیست ‌

مصاحبه ها , مصاحبه های فرهنگی تاریخ انتشار: ۹۹/۰۹/۰۶ دیدگاه‌ها برای احمدامیری :«شلمچه» جای کمی نیست ‌ بسته هستند   3019 بازدید

اندازه فونت    
احمدامیری :«شلمچه» جای کمی نیست ‌

امکانات در مناطق عملیاتی خیلی ضعیف است. این در حالی است که تعداد بسیار زیادی از مسافران راهیان نور به دیدن شلمچه و منطقه عملیاتی والفجر 8 می‌آیند.

آبادان نیوز – احمد امیری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ما باید برای استقبال از این گردشگران آماده باشیم. در این مناطق کارهایی صورت گرفته است، اما کافی نیست. همچنین نسبت به سال گذشته در امکانات مناطق عملیاتی تغییری صورت نگرفته است.

امیری تصریح کرد: شلمچه جای کمی نیست. زمانی در شلمچه هزاران انسان قطعه قطعه شدند، به این خاطر که یک متر از خاک ایران از دست نرود.

او اظهار کرد: منطقه شلمچه حتی تور لیدر مقیم هم ندارد. در حالی که باید یک راهنما برای جوانان و نوجوانانی که به این مناطق می‌آیند وجود داشته باشد.

دبیر کانون جهانگردی آبادان خاطرنشان کرد: مناطق عملیاتی ما از نظر امکانات اقامتی خدماتی ضعیف هستند و در حد انتظار نیستند.

او خاطرنشان کرد: وقتی ما منطقه‌ای داریم که حداقل مسافری که به آنجا می‌آید، سالی چند میلیون نفر است، باید خیلی امکاناتش بیشتر از این باشد.

امیری تاکید کرد: مناطق عملیاتی مکان‌های مقدسی هستند و باید مردم به این مکان‌ها بیایند، ولی زمانی که ما مردم را به این مناطق می‌آوریم، باید امکانات هم در اختیارشان بگذاریم.

دبیر کانون جهانگردی آبادان بیان کرد: مسؤولان در این مناطق کار کرده‌اند، اما کافی نبوده است. پس باید تلاش‌ها بیشتر شود، چراکه تا چند وقت دیگر تعداد گردشگران بیشتر می‌شود.

یکنواختی آثار موزه‌ی آبادان در جذب گردشگر تأثیرگذار است.

 

موزه‌ی آبادان یکی از قدیمی‌ترین موزه‌های کشور است

آبادان نیوز – احمد امیری در گفت‌وگو ایسنا اظهار کرد: موزه‌ی آبادان یکی از قدیمی‌ترین موزه‌های کشور است و تجهیزات امنیتی خوبی در آن به کار رفته‌، ولی متأسفانه سال‌هاست هیچ تنوعی در اشیای تاریخی آن ایجاد نشده است. مسئولان اداره‌ی میراث فرهنگی استان تا کنون در این زمینه اقدامی نکرده‌اند. در حالی که در سراسر استان به‌صورت مستمر اشیای تاریخی باارزشی کشف می‌شوند.

او ادامه داد‌: انتظار می‌رود اشیایی را که در شهرستان‌ها کشف می‌شوند و موزه‌ای برای به نمایش گذاشتن آن‌ها در شهرستان‌ها وجود ندارد، به موزه‌ی آبادان منتقل کنند تا بتوانیم آن‌ها را در معرض دید عموم مردم و گردشگران قرار دهیم.

امیری بیان کرد:‌ بسیاری از گردشگران، از موزه‌ی آبادان دیدن می‌کنند، ولی یکنواخت بودن اشیا باعث می‌شود آن‌ها زمان کمتری را به بازدید از این موزه اختصاص دهند.

وی گفت:‌ بسیاری از کشورهای بی‌ریشه، به یک‌سری تیر و تخته‌های قدیمی اکتفا می‌کنند و آن‌ها را به مردم نشان می‌دهند؛ ولی با توجه به پیشینه‌ی تاریخی‌ای که ما داریم و فضاهای باستانی خوزستان، ما می‌توانیم از این طریق گردشگر جذب کنیم و همچنان در سطح جهان مطرح باشیم.

مسئول کانون جهانگردی آبادان با اشاره به وضعیت نامطلوب فضای شهرستان آبادان در آستانه‌ی نوروز، افزود: در سطح شهر شرایط خوبی برای ورود گردشگران وجود ندارد، چون برخی جاده‌های درون‌شهری برای تردد خودروها ناهموار و نابسامان است.

 

چرا آبادان موزه جنگ ندارد؟

آبادان نیوز – احمد امیری در گفت و گو با ایسنا گفت: با این ‌که آبادان در جنگ محاصره شد اما اشغال نشد و چهار هزار شهید داد، اما هیچ موزه جنگی در آبادان وجود ندارد تا به گونه‌ای مصور و قابل لمس بتوان جنگ را نشان داد.

وی افزود: این مساله بارها گفته شد، اما هیچ کار عملی برای این درخواست انجام نشد و مشخص نیست که آثار جنگ آبادان در کجا نگهداری می‌شوند.

دبیر کانون جهانگردی آبادان بیان کرد: مدتی قبل یک گروه توریستی وارد آبادان شدند و از ما خواستند که آثار جنگ را به آن‌ها نشان دهیم. ولی متاسفانه با این پاسخ روبه‌رو شدند که در آبادان محلی برای نگه‌داری آثار جنگ وجود ندارد.

امیری خاطرنشان کرد: آبادان در جنگ اهمیت زیادی داشت چون مقاومتی که این شهر از خود نشان داد تمام معادلات دشمن را به هم زد. این اتفاقات می‌طلبد که یک موزه دایمی جنگ در این شهر وجود داشته باشد.

گردشگران زیادی با آماده شدن مکان‌های جنگی به آبادان می‌آیند

آبادان نیوز – احمد امیری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در زمینه‌ی گردشگری جنگ، بهار و زمستان از جمله فصل‌هایی هستند که مسافران زیادی به این شهر وارد می‌شوند. وقتی ما با پتانسیل خوبی به نام دفاع مقدس و جنگ مواجه هستیم باید زیرساخت‌ها را برای جذب گردشگران آماده کنیم. البته در آبادان کارهایی انجام شده است، اما کافی نیستند.

او ادامه داد: بعضی جاده‌های مواصلاتی، جاده‌های ایمنی نیستند و کارهای مربوط به آن‌ها به کندی پیش می‌رود. در مناطق عملیاتی نیز باید با توجه به علاقه‌ای که جوانان برای بازدید دارند اقامتگاه‌هایی ساخته شوند. مثلا در منطقه‌ی عملیاتی شلمچه و والفجر 8 جاده‌ی باریکی وجود دارد که اصلا ایمنی ندارد یا جاده‌ی بندر امام (ره) به آبادان که بسیاری از گردشگران از طرف شیراز و بندرعباس از آن استفاده می‌کنند هنوز دو بانده نشده و چندبار نیز در آن حادثه رخ داده است.

 

دبیر کانون جهانگردی آبادان بیان کرد: تعداد زیادی از مسافران و راهیان ‌نور از اوایل پاییز تا بعد از نوروز، به آبادان وارد می‌شوند. به همین دلیل باید محل‌های اسکان مناسبی را ایجاد کرد و این محل‌ها فقط شامل مدارس نباید باشد. البته در آبادان چند مهمانسرا وجود دارد و «اردوگاه میثاق» نیز مکان خوب و مجهزی است؛ اما با توجه به حجم مهمان‌ها و راهیان نور، این مکان‌ها باید گسترش یابند و مکان‌ها و استراحتگاه‌هایی مشخص شوند که مسافران بیشتر در شهر بمانند، چون در یک زمان کم نمی‌توان مسایل جنگ را به‌شکل کامل دید.

امیری اظهار کرد: دفاع مقدس برای ما افتخار است، چون ما یک‌تنه در مقابل همه‌ی دنیا ایستادیم و باید این را به همه نشان دهیم. اکنون بعضی کشورهای اروپایی به بعضی مناطق تجاوز می‌کنند و آدم‌ها را می‌کشند و به آن افتخار می‌کنند. در حالی که ما در مقابل همین تجاوزگران ایستاده‌ایم. پس باید از این مساله استفاده و گردشگران را جذب کنیم. البته ما گردشگران خارجی نیز داشته‌ایم، اما متاسفانه تبلیغات ما در این زمینه به‌شکل بین‌المللی کم و نقطه‌ی قوت ما در جذب گردشگران خارجی، همان میراث فرهنگی است.

وی گفت: اگر بستر و مکان‌های جنگی به خوبی آماده شوند، گردشگران زیادی جذب می‌شوند. آبادان و خرمشهر علاوه بر این‌که جزو مناطق جنگی هستند، به‌لحاظ اقلیمی نیز می‌توانند گردشگران زیادی را جذب کنند. وجود ساحل در این مناطق، یکی دیگر از جاذبه‌هاست، اما متاسفانه مناطقی مانند ساحل اروند و بعضی دیگر از سواحل، بدون استفاده مانده‌اند.

امیری با اشاره به این‌که بعضی کشورها از لحاظ گردشگری طبیعی به پای ما نمی‌رسند، اظهار کرد: ما باید در این زمینه برنامه‌ی دقیقی داشته باشیم، چون برنامه‌های کوتاه‌مدت پاسخگو نیستند. وجود برنامه‌های چند ساله و ارگان‌ها و کارگروه‌های جدا، در این زمینه بسیار مفید خواهد بود.

او افزود: ما در جذب گردشگران داخلی هم مشکل داریم، زیرا تبلیغات کم است. اگر گردشگری داخلی را فعال کنیم، گردش پولی به‌وجود می‌آید و اگر بتوانیم گردشگر خارجی را هم جذب کنیم، ارز به کشور وارد و به اقتصاد در همه‌ی زمینه‌ها کمک می‌شود. همین گردشگران جنگ وقتی به شهر وارد می‌شوند، سوغات، غذا و مایحتاج خود را از همین شهر تهیه می‌کنند و کمک بسیار زیادی به کسبه شهر می‌شود.

زمین راه‌اندازی مرکز تحقیقات گردشگری کانون جهانگردی هنوز در اختیار ما قرار نگرفته است.

 

آبادان نیوز – احمد امیری در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد: چند سال قبل درخواست اختصاص قطعه‌ای زمین برای راه‌اندازی مرکز تحقیقات گردشگری کانون جهانگردی آبادان داده شد.

وی ادامه داد:‌ کار کارشناسی و کلیه اقدامات این کار انجام شد، اما سازمان مسکن و شهرسازی آبادان اعلام کرد چون کارشناسان تغییر کرده‌اند، باید کار کارشناسی دوباره صورت گیرد.

دبیر کانون جهانگردی آبادان اظهار کرد: برای این پروژه با خیرین مختلف صحبت کردیم و تا اندازه‌ای نتوانستیم هزینه‌های آن را تهیه کنیم، اما متاسفانه با به وجود آمدن این مشکل هم‌اکنون سه سال است که درگیر رفع آن هستیم.

امیری عنوان کرد: چرا زمینی که برای کاربری فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و عام‌المنفعه در نظر گرفته شده در اختیار ما قرار نمی‌گیرد، در حالی که مقداری زیادی زمین بدون استفاده در آبادان وجود دارد؟

اقدام چشم‌گیری برای جذب گردشگر در آبادان نشده است

آبادان نیوز – احمد امیری ایسنا بیان کرد: قرار بود پارک ساحلی اروند را بزرگ‌تر و بهتر کنند، اما هیچ اقدامی نشده است. هر هفته مهمانان استانی زیادی از شهرهای اطراف به آبادان وارد می‌شوند و تعداد زیادی از این مسافران به خیابان امیری و بازار مرکزی می‌روند؛ اما در این مناطق پارک مناسبی برای مهمانان و گردشگران برای استراحت وجود ندارد. در حالی که در اهواز و خرمشهر، پارک‌های ساحلی خوبی وجود دارد که مردم می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

او اظهار کرد: در آبادان پتانسیل‌های خوب و زیادی برای جذب گردشگران وجود دارد؛ اما متأسفانه از آن‌ها استفاده نمی‌شود. اکنون جوانان آبادان برای تفریح معمولا به خیابان ته‌لنجی‌ها می‌روند، در حالی که اگر تفرجگاه مناسبی از طرف مسؤولان ساخته شود می‌تواند محل مناسبی باشد تا هم گردشگران از آن استفاده کنند و هم جوانان اوقات بی‌کاری خود را آن‌ سپری کنند. همچنین می‌تواند روحیه‌ی مردم شهر را عوض کند.

امیری افزود: کانون جهانگردی آبادان این پیشنهاد را داده و حاضر است در این زمینه در حد توان با مسؤولان همکاری کند. سال‌هاست از پایان یافتن جنگ تحمیلی می‌گذرد، ولی در این مدت، هیچ اقدام چشم‌گیری از سوی مسؤولان برای جذب گردشگر نشده است. این در حالی است که گردشگری در جهان، یک صنعت درآمدزاست که برای توسعه‌ی آن بسیار تلاش می‌‌شود.

مطالب مرتبط
رفتن به ابتدای صفحه