دبیر کانون جهانگردی آبادان گفت: به علت نبود مکان و فضای کافی مسافران و گردشگران سریع به آبادان میآیند و سریع هم میروند.
احمد امیری اظهار کرد: در زمینه گردشگری جنگ فصول بهار و زمستان از جمله فصلهایی هستند که مسافران زیادی وارد شهر میشوند. وقتی ما با پتانسیل خوبی به نام دفاع مقدس و جنگ مواجه هستیم باید زیرساختهای آن را برای جذب گردشگران آماده کنیم. البته در آبادان کارهایی صورت گرفته است اما کافی نیستند.
وی افزود: بعضی از جادههای مواصلاتی ما جادههای ایمنی نیستند و کارهای آنها نیز به کندی پیش میرود. در مناطق عملیاتی نیز باید با توجه به علاقهای که جوانان برای بازدید دارند اقامتگاههایی ساخته شود. مثلا در منطقه عملیاتی شلمچه و الفجر هشت جاده باریکی وجود دارد که اصلا دارای ایمنی نیست یا جاده بندر امام (ره) به آبادان که بسیاری از توریستهایی که از سوی شیراز و بندرعباس به این سو میآیند هنوز 2 بانده نشده و چندین بار نیز در آن حادثه رخ داده است.
دبیر کانون جهانگردی آبادان بیان کرد: تعداد زیادی از مسافران و راهیان نور از اوایل پاییز تا بعد از عید نوروز وارد آبادان میشوند. به همین منظور باید محلهای اسکان مناسب را ایجاد کرد و این محلها فقط شامل مدارس نباشند. البته در آبادان چند مهمانسرا وجود دارد و اردوگاه میثاق نیز اردوگاه خوب و مجهزی است اما با توجه به حجم مهمانها و راهیاننور این مکانها باید گسترش پیدا کنند و مکانها و استراحتگاههایی مشخص شوند که مسافران هر چه بیشتر در شهر بمانند چراکه در یک زمان کم نمیتوانند مسایل جنگ را ببینند و لمس کنند.
امیری خاطرنشان کرد: دفاع مقدس برای ما افتخار است چراکه ما یک تنه در مقابل همه دنیا ایستادیم و باید این را به همه نشان دهیم. اکنون بعضی کشورهای اروپایی به بعضی مناطق تجاوز میکنند و آدمها را میکشند و به آن افتخار میکنند. در حالی که ما در مقابل همین تجاوزگران ایستادهایم. پس باید از این مساله استفاده کنیم و گردشگران را جذب کنیم. البته ما گردشگران خارجی نیز داشتهایم اما متاسفانه تبلیغات ما در این زمینه به صورت بینالمللی کم و نقطه قوت ما در جذب گردشگران خارجی همان میراث فرهنگی است.
وی تصریح کرد: اگر بستر و مکانهای جنگی به خوبی مهیا شوند توریستهای زیادی جذب میشوند. آبادان و خرمشهر علاوه بر این که جزو مناطق جنگی هستند به لحاظ اقلیمی نیز میتوانند گردشگران زیادی را جذب کنند. وجود ساحل در این مناطق نیز یکی دیگر از جاذبهها است اما متاسفانه مناطقی مانند ساحل اروند و بعضی دیگر از سواحل ما بدون استفاده ماندهاند.
امیری، با اشاره به این موضوع که بعضی کشورهای دنیا از لحاظ گردشگری طبیعی به پای ما نمیرسند، تصریح کرد: آنها با وجود مناطق طبیعی کم مانور میدهند. ما باید در این زمینه برنامه دقیقی داشته باشیم چراکه برنامههای کوتاه مدت دیگر پاسخگو نیست. وجود برنامههای چند ساله و ارگانها و کارگروههای جدا در این زمینه بسیار مفید خواهد بود.
وی افزود: ما با یک صنعت به نام صنعت توریسم روبهرو هستیم. این صنعت در آمدزا میتواند به اقتصاد ما کمک کند. البته ما حتی در جذب توریست داخلی هم مشکل داریم زیرا تبلیغات کم است. اگر ما همین توریست داخلی را فعال کنیم گردش پولی داخلی به وجود میآید و اگر بتوانیم توریست خارجی را هم جذب کنیم ارز وارد کشور ما میشود و به اقتصاد ما در همه زمینهها کمک میکند.
او ادامه داد: همین گردشگران دفاع مقدس وقتی وارد شهر میشوند میزان زیادی سوغات، غذا و مایحتاج خود را از همین شهر تهیه میکنند و کمک بسیار زیادی به کسبه شهر میشود و این یعنی گردش اقتصادی. یعنی این که پول از بخشی از کشور به بخش دیگری میآید و باعث رشد اقتصادی آن منطقه میشود.