مسؤول کانون جهانگردی آبادان گفت: با وجود پتانسیل بالایی که در حوزهی اشیای باستانی داریم، هنوز هیچ شیء جدیدی به موزهی آبادان منتقل نشده است.
احمد امیری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: موزهی آبادان یکی از قدیمیترین موزههای کشور است و تجهیزات امنیتی خوبی در آن به کار رفته، ولی متأسفانه سالهاست هیچ تنوعی در اشیای تاریخی آن ایجاد نشده است. مسئولان ادارهی میراث فرهنگی استان تا کنون در این زمینه اقدامی نکردهاند. در حالی که در سراسر استان بهصورت مستمر اشیای تاریخی باارزشی کشف میشوند.
او ادامه داد: انتظار میرود اشیایی را که در شهرستانها کشف میشوند و موزهای برای به نمایش گذاشتن آنها در شهرستانها وجود ندارد، به موزهی آبادان منتقل کنند تا بتوانیم آنها را در معرض دید عموم مردم و گردشگران قرار دهیم.
امیری بیان کرد: بسیاری از گردشگران، از موزهی آبادان دیدن میکنند، ولی یکنواخت بودن اشیا باعث میشود آنها زمان کمتری را به بازدید از این موزه اختصاص دهند.
وی گفت: بسیاری از کشورهای بیریشه، به یکسری تیر و تختههای قدیمی اکتفا میکنند و آنها را به مردم نشان میدهند؛ ولی با توجه به پیشینهی تاریخیای که ما داریم و فضاهای باستانی خوزستان، ما میتوانیم از این طریق گردشگر جذب کنیم و همچنان در سطح جهان مطرح باشیم.
مسئول کانون جهانگردی آبادان با اشاره به وضعیت نامطلوب فضای شهرستان آبادان در آستانهی نوروز، افزود: در سطح شهر شرایط خوبی برای ورود گردشگران وجود ندارد، چون برخی جادههای درونشهری برای تردد خودروها ناهموار و نابسامان است.
کانونهای مردمنهاد تا چه حد حمایت میشوند؟
احمد امیری در گفتوگو با ایسنا در این خصوص اظهار کرد: کانون ما تنها NGO جهانگردی در سطح استان است که از سوی هیچ ارگانی حمایت نمیشود و حدود 2 سال است که قرار بود از سوی اداره کل هدایایی به ما تعلق گیرد که تاکنون از این اقدام نیز خبری نشده است.
وی افزود: در تمامی دنیا کانونهای جهانگردی توسط سازمانها و نهادها حمایت میشوند و تعامل خوبی برای ساماندهی گردشگران با یکدیگر دارند ولی متاسفانه در خوزستان خبری از این تعامل نیست و حتی حداقل نیازهای ما نیز برآورده نمیشود.
مسؤول کانون جهانگردی آبادان خاطرنشان کرد: مدتها پیش درخواستی به اداره مسکن و شهرسازی استان مبنی بر واگذاری قطعه زمینی برای راهاندازی محلی برای کانون ارایه دادیم ولی هیچ توجهی به درخواست ما نشد.
وی یادآوری کرد: این در حالی است که کانونهای مردم نهاد باید از سوی ادارهها و ارگانها حمایت شوند چون اعضای این کانون تنها در راستای بالا بردن سطح فرهنگ استان گام برمیدارند و برای تجارت وارد این عرصه نشدهاند.
امیری عنوان کرد: اداره کل میراث فرهنگی استان نیز علاوه بر عدم حمایت، ما را در فعالیتهای خود دخیل نمیکند و کانون ما را به رسمیت نمیشناسد. در حالی که آنها باید برای سازماندهی و جذب گردشگران با کانونهای مردم نهاد تعامل بالایی داشته باشند.
او افزود: اگر فعالیتهای خود اداره کل در زمینه گردشگری مطلوب بود شاید میشد از عدم تعامل آنها با کانون جهانگردی چشم پوشی کرد ولی از آن جا که در این زمینه فعالیتهای خوبی صورت نمیگیرد باید از اداره کل میراث استان به شدت انتقاد کرد.
آلایندههای پالایشگاه آبادان خطر جدی برای سلامت گردشگران است
احمد امیری در گفتوگو با ایسنا گفت: در روزهای آخر هفته گردشگران و توریستهای زیادی از اطراف آبادان به این شهر میآیند و تنها فضاهای کنونی برای مستقر شدن آنها فضای سبز کنار پالایشگاه و پارک شهید منتظری است.
مسئول کانون جهانگردی آبادان، آلایندههای پالایشگاه آبادان را خطری جدی برای سلامت گردشگران نوروزی دانست و از مسؤولان آبادان خواست تا در این خصوص چارهای بیندیشند.
وی افزود: فضای سبز صنعتی کنار پالایشگاه به صورت استاندارد ساخته نشده و دغدغه ما این است که در ایام نوروز با ازدحام جمعیت و خودروها آلایندههای بیشتری از پالایشگاه خارج شود و سلامت گردشگران را به خطر بیندازد.
مسئول کانون جهانگردی آبادان در ادامه به منطقه آزاد اروند نیز اشاره کرد و گفت: مدتها است که مسؤولان منطقه آزاد وعده میدهند که قرار است پارکهای آبی و بادی و محیطهای متنوعی برای گردشگران در آبادان ایجاد کنند ولی مردم آبادان شعار نمیخواهند و تنها به عمل آنها نیاز دارند.
وی تصریح کرد: از زمانی که این منطقه به عنوان منطقه آزاد معرفی شده تاکنون حتی یک پروژه هم در خصوص توسعه گردشگری در این شهرستان ایجاد نشده و ما تنها شعار شنیدهایم.
امیری خاطرنشان کرد: هماکنون تنها نام منطقه آزاد را یدک میکشیم، چراکه خبری از امکانات و فضاهای گردشگری نیست.